Striden är slut för rebellerna(horungarna)

         2009-05-17 @ 15:51:12 / Allmänt


ÄNTLIGEN

-Under torsdagen sköt rebellerna mot dem som flydde, fyra civila dog och 14 skadades, enligt militären.

Idioterna skjuter till och med sina egna

____________


Bitter slutstrid i Sri Lanka

Den tamilska LTTE-gerillan ger nu upp striden mot armén, uppger en rebelltalesman.

En bitter slutstrid har i dag rasat mellan armén och de tamilska tigrarna på Sri Lanka. Armén hävdar att alla civila har räddats medan gerillan påstår att hundratals civila dödades och lemlästades under natten till söndagen.

Den tamilska LTTE-gerillan, som kämpat i årtionden för en tamilsk stat på Sri Lanka, ger upp striden mot armén, uppger en rebelltalesman i dag på den gerillavänliga webbplatsen Tamilnet.

Efter årtiondens kamp för en självständig tamilsk stat är de sista resterna av LTTE-gerillan omringade i ett djungelområde mindre än en kvadratkilometer stort. Den LTTE-vänliga sajten Tamilnet rapporterade att armén under natten utsatte området för ett intensivt artilleribombardemang.

"De döda och skadade ligger överallt", skrev Tamilnet på söndagsmorgonen och beskrev "en tung stank av lik".


"Självmordsattacker"

Även regeringssidan vittnade om hårda strider och hävdade att LTTE:s sista skaror utförde självmordsattacker mot den framryckande armén.

- Självmordsförband kommer mot soldaterna vid frontlinjen och spränger sig själva, sade armétalesmannen Udaya Nanayakkara.

Han påstod att över 50 000 civila har flytt från krigszonen de senaste tre dagarna och att inga civila nu finns kvar där.

- Vi har räddat alla civila som hölls som mänskliga sköldar av tigrarna.

Nanayakkara uppgav att 70 rebeller dödades när de försökte fly stridsområdet med båtar över en lagun. Enligt honom var rebellerna utklädda till civila.

- Vi hittade döda 70 kroppar och de ska identifieras.


Civila offer

Inga journalister eller hjälparbetare släpps in i området och det finns inga oberoende uppgifter om vad som sker. Båda sidor anklagar motparten för att döda civila, och båda sidor har också gjort det enligt bedömare.

I lördags motade regeringsarmén bort LTTE från kusten, och tog därmed kontroll över Sri Lankas hela kuststräcka för första gången sedan kriget bröt ut 1983.

Rykten är svang om den mytomspunne gerillaledaren Velupillai Prabhakarans öde sedan en kraftig explosion hörts inne i en bunker. Prabhakaran har tidigare svurit att aldrig låta sig fångas levande. Det finns inga bekräftade uppgifter om hans tillstånd.



Kommentarer

Visa din käärlek och skriv något:

Kasta ditt namn här! Anonym ? Du e KEFF
Kom ihåg mig?

E-maaaail:

moï har den TUUNGASTE bloggen, här ger jag dig free Reklam

Ge mig kärleeek, DONT HATE!

Trackback



 
Blogg listad på Bloggtoppen.se





RSS 2.0